kjano

VÉG törlesztés 2011

2011/12/31. - írta: kozma jános

nem leszek egyedül

Ez történt a nagyvilágban.

Én nem tudom a ti évetek milyen volt, de az enyém a fenti videóhoz hasonlóan katasztrofális volt. Persze arra mi is büszkék vagyunk, nálunk is volt forradalom, igaz csak a fülkékben. (Sajnos nem a fejekbe) Hiába reménykedtünk, a hangzatos ígéretek nem váltak be. Valóban nem hagytak az árok szélén, csak belelöktek. Nem tudom milyen világba élünk, de itt ma semmi sem biztos, és a holnap meg végképp nem. Felvettünk 7.5 M Ft. Japán  jelzálogkölcsön hitelt (OTP Világhitel) 2008-ban, 2011. áprilisban 10.67 M Ft volt a tartozásunk, novemberben ez 15.33 Ft-ra változott. Tehát ma a duplájával tartozunk. Persze ha  van pénzünk, ha eltudjuk adni a házunkat, ha kapunk forint hitelt, (ami egy újabb öngyilkosság) 9,95 M Ft-ért végtörleszthetünk, ez komoly "megtakarítás" lett volna. Nem beszélve arról, hogy megszabadulunk attól a rémálomtól, mikor és mennyit nő a havi törlesztő részlet. Mert kezdődött 25 ezer forinttal, majd változott 35 ezerre, később 51 ezerre, 2012 áprilistól pedig - tájékoztatott a bank - 111 ezer forintot kell havonta fizetni. Amit persze már nem tudunk megtenni. Az ingatlanpiac telítettsége katasztrofális méreteket öltött, mindenki csak elad. A szűk környezetünkbe legalább 30 ingatlan eladó, mélyen ár alatt. Vevő nincs, végtörlesztés nem jött össze. A Ft mély zuhanásba van, és talán így is marad egy darabig, míg az ország maga alatt vágja  a fát.

Optimista forgatókönyv szerint ha az Önkormányzat megvenné a házam, maradhatnék egy darabig mint albérlő, ha nem, jön az árverezés, mehetünk az utcára mert a jövőév, a felemelkedés éve helyett a KATASZTRÓFA éve lesz 2012 erről fog szólni. Nem leszek egyedül.

 

Címkék: bank pénzügyek
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nincsmegcime.blog.hu/api/trackback/id/tr703508986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása